Kunstmatige intelligentie voor onderhoudsbedrijven

Storingen zijn vervelend voor de klant en vaak duurder dan het uitvoeren van gepland onderhoud. Met de implementatie van een neuraal netwerk voorspelt NeurOp welk apparaat binnenkort in storing zal gaan en dus preventief onderhoud behoeft. Het aantal storingen wordt zo drastisch verminderd.

“Van minder storingen wordt iedereen gelukkiger”

Storingen voorkomen

Voor bedrijven die apparaten zoals cv-ketels en warmtepompen in onderhoud hebben, voorspelt een algoritme bij welk apparaat binnenkort waarschijnlijk een storing zal optreden. Door het preventief onderhoud van deze apparaten zo snel mogelijk in te plannen, worden storingen voorkomen en krijgt uw klant niet te maken met onverwachte teleurstellingen. Onderhoudsmonteurs hoeven hun werkzaamheden minder vaak te onderbreken door plotseling optredende storingen, waardoor er minder ‘s avonds en in het weekend gewerkt hoeft te worden.

Minder reparaties, slimmere planning

Ook is het mogelijk om met kunstmatige intelligentie te voorspellen of een reparatie in één keer tot een oplossing leidt. Als dat niet het geval lijkt, kan een organisatie daarop inspelen door meer reserveonderdelen voor het betreffende apparaat mee te nemen op een bedrijfsbezoek. Ook kan een monteur worden ingepland die meer ervaring heeft met dit type apparaat. Zo voorkomt een onderhoudsbedrijf meerdere bezoeken aan eenzelfde locatie. Dit komt ook de rest van de planning ten goede.

Andere toepassingen

Naast neurale netwerken voor onderhoudsbedrijven realiseert NeurOp ook al jaren artificial intelligence modellen voor o.a. salestrajecten, incassoprocedures en debiteurenbeheer voor bijvoorbeeld woningcorporaties en hypotheekverstrekkers.

Neem vrijblijvend contact op met NeurOp indien u vragen heeft over het toepassen van kunstmatige intelligentie in uw organisatie.