Kunstmatige intelligentie

Leren van voorbeelden

Net als mensen leert kunstmatige intelligentie van voorbeelden. Het herkent verbanden uit het verleden en legt deze vast in een algoritme. Dit algoritme kan vervolgens worden toegepast om de uitkomst te voorspellen van een nieuwe, vergelijkbare situatie. Met deze voorspelling kunt u bedrijfsprocessen efficiënter en effectiever maken.

Focus op succes!

Hoe werkt een voorspellend algoritme?

Een algoritme geeft vooraf inzage in de verwachte uitkomst van een proces. Dat maakt het mogelijk om in een nieuwe situatie het proces te kiezen met de grootste kans op succes. NeurOp heeft ervaring met het maken van dit soort adviserende algoritmes in credit management, sales en preventief onderhoud. Hiermee maken onze klanten een efficiëntieslag en wordt veel tijdverspilling voorkomen.

Succesfactoren

Artificial intelligence is een complexe techniek. Het is daarom belangrijk om goed in kaart te brengen op welke vraag een antwoord voorspeld moet worden, om voorbeelden (en uitkomsten) te hebben uit het verleden en te weten wat u in het bedrijfsproces kunt doen met de voorspellingen. Artificial intelligence is geen doel op zichzelf. Een positieve business case is dus van belang, evenals draagvlak binnen de organisatie. Als deze ingrediënten aanwezig zijn, is de kans groot op een succesvolle toepassing van kunstmatige intelligentie in uw bedrijf.